fbpx

Elise By Olsen

feb 3, 2020 | Foredragsholdere

Foredrag med elise By Olsen

En søndag i februar 2020 var jeg medskaper til en opplevelse for Ålesunds befolkning.

Elise By Olsen, født i 1999, hadde en samtale med Marie Gjære Gundersen.

Ungt lederskap og veien dit

Vi fikk høre hennes historie fra hun var 8 år og lagde sin egen blogg, til hun i begynnelsen av 2020 er kurator og redaktør.

Det hele fant sted i Overlyssalen hos Jugendstilsenteret & KUBE i sentrum av Ålesund. Som hun fortalte er det mange bedrifter som spekulerer på hvordan de skal få med den oppvoksende slekt inn som bruker av sitt produkt. Til det svarte hun at de unge må inkluderes samt at hun sier at de unger er ekstremt opptatt av samarbeid. Kan da synes om at samarbeid og inkludering er det som er suksesskriterier for å få med de unge.

Elise By Olsen etablerte nemlig sin første bedrift i en alder av 13; ungdomskulturmagasinet Recens Paper, som var drevet av og for unge mennesker. Som redaktør ledet hun magasinet til å få bred internasjonal anerkjennelse i moteverden og omtalt som verdens yngste moteredaktør i presse som The Guardian, Vogue, NRK, Highsnobiety og El Pais. Etter fem år og syv printutgaver, med over 500 unge bidragsytere, distribuert over hele verden, bestemte hun seg for å gå av som redaktør høsten 2017, ved fylte 18 år.

Siden det har By Olsen jobbet med merkevarer og institusjoner som Gucci, Google Arts & Culture, Prada, TEDx og Nasjonalmuseet og etablert magasinet Wallet som har som mål å gå moteverden i sømmene.

Moderator Marie

 

Marie Gjære Gundersen jobber til daglig som markedssjef i Maritech, en verdensledende leverandør av programvare til sjømatbransjen. Hun er utdannet siviløkonom med spesialisering innen markedsføring, organisasjon og ledelse, og har bred erfaring fra ulike roller innen blant annet IT- og kommunikasjonsbransjen. Hva kjennetegner de beste bedriftene, og hvordan kan man jobbe tverrfaglig og lære av hverandre? Hvordan bygger vi et bærekraftig samfunn og næringsliv for fremtiden, tuftet på respekt, nysgjerrighet og sult etter ny kunnskap? – Unge ledere representerer et helt annet tankesett enn generasjonene som dominerer næringslivet i dag. De er nå på full fart inn i bedriftene – også som beslutningstakere hos kundene – og tilfører verdifulle perspektiver som vi aktivt må skape rom for å ta inn og nyttiggjøre oss av. Jeg tror det blir svært viktig å anerkjenne og glede oss over ulikheter i årene som kommer, samt å bygge en delingskultur og tillit i alle deler i virksomheten.