fbpx
Velg en side

Galleri Batteri

feb 21, 2023 | Galleri, Opplevelser

Galleri Batteri

I Galleri Batteri, som er et pop-up galleri i sentrum av Kristiansund, skal du kunne oppleve kunst i form av ulike smaksopplevelser. Her byr jeg på visuelle kunstopplevelser som også smaksettes med lokal mat og drikke.

Følg med på hjemmesiden min samt i sosiale medier for tidspunkt og hvilke kunstnere som kommer på besøk til meg.

Kristin Romberg

Høsten 2023 kommer kunstner Kristin Romberg til Galleri Batteri med en salgsutstilling.

Da skal vi sammen skape opplevelser i mitt hjem i Batteriveien der du kan drømme, rømme, puste, undre, føle, lære, kjenne, smake, erfare, lytte og være sammen med oss.

Kristin Romberg jobber i hovedsak med maleri i store formater. Her vil du kunne oppleve både store og mindre formater. Dette er verk som du kan kjøpe og ta med hjem med det samme. Verkene vil være hengt opp ved hjelp av klyper og tauverk. 

Du kan lese mer om Kristin på hennes hjemmeside via denne linken.

Clare Gallagher

Utpå høsten kommer Clare Gallagher fra Belfast til Kristiansund med utstillingen «The second shift».

For mer informasjon om hvem Clare er går du på hennese hjemmeside via denne linken.

Valsøya

Det er kokken Ragnar Krogstad på Valsøya som skal levere en skreddersydd meny til de ulike kunstnersamtalene som skal finne sted hos meg i Galleri Batteri.

Dette vil være arrangementer som du kan kjøpe billetter til. Disse opplevelsene vil inneholde lokal mat og drikke sammen med en eksklusiv kunstnersamtale. Her vil det være et lite og begrenset antall billetter. Disse billettene legges ut i sosiale kanaler og billettleverandøren vil være Tikkio.

Om du vil lese mer om Valsøya kan du gjøre det via denne linken.

Foredrag med elise By Olsen

En søndag i februar 2020 var jeg medskaper til en opplevelse for Ålesunds befolkning.

Elise By Olsen, født i 1999, hadde en samtale med Marie Gjære Gundersen.

Ungt lederskap og veien dit

Vi fikk høre hennes historie fra hun var 8 år og lagde sin egen blogg, til hun i begynnelsen av 2020 er kurator og redaktør.

Det hele fant sted i Overlyssalen hos Jugendstilsenteret & KUBE i sentrum av Ålesund. Som hun fortalte er det mange bedrifter som spekulerer på hvordan de skal få med den oppvoksende slekt inn som bruker av sitt produkt. Til det svarte hun at de unge må inkluderes samt at hun sier at de unger er ekstremt opptatt av samarbeid. Kan da synes om at samarbeid og inkludering er det som er suksesskriterier for å få med de unge.

Elise By Olsen etablerte nemlig sin første bedrift i en alder av 13; ungdomskulturmagasinet Recens Paper, som var drevet av og for unge mennesker. Som redaktør ledet hun magasinet til å få bred internasjonal anerkjennelse i moteverden og omtalt som verdens yngste moteredaktør i presse som The Guardian, Vogue, NRK, Highsnobiety og El Pais. Etter fem år og syv printutgaver, med over 500 unge bidragsytere, distribuert over hele verden, bestemte hun seg for å gå av som redaktør høsten 2017, ved fylte 18 år.

Siden det har By Olsen jobbet med merkevarer og institusjoner som Gucci, Google Arts & Culture, Prada, TEDx og Nasjonalmuseet og etablert magasinet Wallet som har som mål å gå moteverden i sømmene.

Moderator Marie

Marie Gjære Gundersen jobber til daglig som markedssjef i Maritech, en verdensledende leverandør av programvare til sjømatbransjen. Hun er utdannet siviløkonom med spesialisering innen markedsføring, organisasjon og ledelse, og har bred erfaring fra ulike roller innen blant annet IT- og kommunikasjonsbransjen. Hva kjennetegner de beste bedriftene, og hvordan kan man jobbe tverrfaglig og lære av hverandre? Hvordan bygger vi et bærekraftig samfunn og næringsliv for fremtiden, tuftet på respekt, nysgjerrighet og sult etter ny kunnskap? – Unge ledere representerer et helt annet tankesett enn generasjonene som dominerer næringslivet i dag. De er nå på full fart inn i bedriftene – også som beslutningstakere hos kundene – og tilfører verdifulle perspektiver som vi aktivt må skape rom for å ta inn og nyttiggjøre oss av. Jeg tror det blir svært viktig å anerkjenne og glede oss over ulikheter i årene som kommer, samt å bygge en delingskultur og tillit i alle deler i virksomheten.